söndag 3 augusti 2008

Brev från Malte Matvrak

Hej Ulla,Vi är mer än nöjda med Malte matvrak som vi kallar för Chabo. Vi och barnen är mycket förjusta i honom. Det största problemet vi har är att vår snart två-åriga dotter ibland hanterar honom ovarsamt, så det gäller att lära henne att visa respekt. Chabo är dock väldigt cool och visar inga tendenser till att bli arg på barnen. Lite info om Chabo i punktform:
Chabo sover nöjt hela nätterna i en större bur i vårt sovrum och han behöver inte rastas på natten, han är så gott som rumsren.
Att åka bil verkar han bara gilla så han får följa med överallt.
Han gillar alla människor och vill glatt hälsa på alla, så vi får lära honom att han inte får hälsa på alla
Han har träffat många andra hundar och alla möten har gått bra förutom ett då han träffade en hetsig unghund, en Pincher. Chabo visade sig underlägsen men Pinchern markerade och då hettade även Chabo till. Det märks att det finns ett temprament där. Annars har han träffar allt ifrån Sydafrikansk mastiff till dvärgspets utan problem.
Han har tappat två tänder i underkäken, är det tidigt?
Han är inte längre ett matvrak utan snarare en finsmakare. Som belöning använder vi små bitar av Frolic och det tycker han givetvis är godare än fodret. Ibland "kryddar" vi fodret med lite rester från vår egen mat och då äter han upp allt på en gång. Ger vi honom bara fodret så smakar han bara först lite sen lämnar han och väntar på något godare, men maten försvinner till slut när han märker att det är bara det som bjuds
Sen ett par saker till:När bör man börja vänja honom vid att trimmas?Vi har fyllt i registreringsbeviset och var på väg att skicka in det till SKK, men det verkar som om vi har förlagt papperet... Vi ska leta vidare, men om vi inte hittar det så undrar vi om det kan lösas på annat sätt?Med vänlig hälsning, Jonas och Maria

Inga kommentarer: