tisdag 30 mars 2010

Ada rapport

Ada har den 23 mars steriliserats och anledningen var att vi inte ville att hon skulle ha valpar i framtiden pga sin skada då hon föddes, men hon finns och är högst älskad ändå. Men det var inte så lätt som jag trodde. Ada  var så sur och vresig och tydligen skendräktig för hon fick mjölk några dagar efter ingreppet och vaktade Saras säng där hon förmodling hade sina påhittade valpar. I går och i dag har hon blivit mer sig själv.
Såret däremot har läkt fint. Lilla Ada har vant sig vid sin overall och på natten har hon haft en pyjamas för att hindra henne slicka i såret. Tratten däremot var en stor flopp, redan då vi hämtade henne hade hon tagit av sig den två gånger och de tycket inte att hon var en lättsam patient..........hmmm undra vad hon gjorde.
Som tur är har Sara varit den som burit och sprungit ut och rastat lilla Ada. Hon fick så stränga regler. Koppelrastning i 5-6 veckor för att förhindra bråck men det går nog inte att hålla. Men under denna första vecka var det sträng vila som gällt och jag kan säga att Ada inte gillat det.........men Sara har varit behård på det och jag kan säga att det syns verkligen hur mycket Sara älskar denna lilla omöjliga hund. Overallen sydde sara innan operationen och tränade så att hon skulle gilla att bära den. stängningen gjordes på ryggen eftersom att det var såret vi ville sklydda från smuts.

Inga kommentarer: