söndag 30 november 2008

En händelserik vecka.



Förra helgen fick jag besök av Linda Stömqvist Kennel Spruce-Mountain´s hon visade sina tre röda hanvalpar. Den äldre röda hanen som har Sälly till pappa var otroligt lik min Sälly hane här hemma. (Sälly = Surely Gimme a Break). Hennes hane bär det stolta namnet Spruce-Mountain Dece. De yngre hanarna två röda var efter VK Mayon och VK Belladonna. De var knubbiga och goa och är flyttklara om någon söker en härlig liten röd kille. Linda och hennes familj bor ju i Handsktummen och med sig till oss hade hon hällakakor bakade i handstummen och det är ju inte många som ätit bröd från en handsktumme.


Måndagen åkte vi till Lit i Östersund. En genväg över Skorped till Näsåker tog vi och som skulle visa sig bli en riktig senväg. Nästan framme i Näsåker står en timmerbil med släp som inte kommer varken fram eller bak. En hjälpsam herre som skall till Sollefteå visar och en omväg som nog tog en 45-50 minuter. Sent om sider kommer vi fram till Janica, Kennel Scudabout och en härlig hop valpar. Hanvalpen var förstås en av de bästa i kullen. Jag föll till sist ör lilla Storm som vi stoppade i bilen och tog med oss hem. Valparna är efter Tanamiers´Port Salut och VK Kitara. Kitara en underbart snäll tik med ett ansikte som får vem som helst att smälta. Jannica bjöd oss två benta på mat och fika, gott efter den långa turen. Väl hemma var vi efter 22.00.


Jag har även lyckats att klämma n ett besök hos Sofie och Jeanette kennel Candoit´s och titta på deras tre småtroll. Pappan är Kennel ScudaboutVK Tiger och mamman VK Flisan. Jättefina svansar och ryggar. Emellan detta har jag klämt in arbete och ett besök i Umeå. Det är förfärligt svårt att få tag i veterinärer i vår närhet som kan göra en Patella undersökning, Efter att ha ringt runt i hela Norrland i princip visade det sig at jag kunde få komma till Umeå , sitta och vänta i väntrummet om det skulle bli en lucka under dagen. Det blev det och VK Hekla blev undersökt med 0/0 och då var det värt både resan och de 410:- undersökningen kostade.
Ja det var denna vecka och snafrt är det en ny vecka med nya möjligheter. Sätter ut två bilder härunder på Xita och Storm.
Ha en skön vecka och kom i håg att det finns ett liv även efter jul för alla utom för julgrisen.

Ulla-Britt





Inga kommentarer: